Prostreno.cz

Polévka s masovými knedlíčky

sytá zeleninová polévka s fazolemi a masovými knedlíčky jako hlavní chod
Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 434 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy14g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 g mražené zeleninové směsi
  • 2 lžíce másla
  • 400 g mletého vepřového masa - na knedlíčky
  • 1 ks vejce - na knedlíčky
  • sůl a pepř - na knedlíčky
  • 2 lžíce strouhanky - na knedlíčky
  • 400 g konzervovaných rajčat s bazalkou
  • 250 g konzervovaných červených fazolí
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka masového vývaru
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • K podávání
  • 6 porcí vařených těstovin

Postup přípravy

  1. Mleté maso důkladně promíchejte s vajíčkem a strouhankou,podle chuti osolte,opepřete a vytvarujte malé kuličky
  2. Na rozehřátém másle orestujte zeleninu,zalijte vodou,přidejte kostku vývaru ,masové kuličky a vařte 10 minut
  3. Přidejte scezená rajčata,scezené,opláchnuté fazole,česnekový prášek a vařte dalších 10 minut
  4. Podle chuti osolte,opepřete
  5. Podávejte s vařenou těstovinou




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s masovými knedlíčky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat