Prostreno.cz

Vanilkové cheesecaky s marinovanými malinami

Sušenkové plněné misky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    60min příprava

    0min vaření

  • 1300 kJ / 310 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky23g

Ingredience na

  • 100 g máslových sušenek
  • 80 g rozehřátého másla - + na vymazání
  • 250 g smetanového sýru
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • K podávání
  • 120 g čerstvých malin
  • 1 a 1/2 lžíce dezertního vína - nebo vašeho oblíbeného likéru
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtťe do podoby jemné strouhanky, vsypte do mísy, přidejte máslo, prohněťte a spojte do kompaktní hmoty.
  2. Čtyři formičky na muffiny o objemu zhruba 125 ml lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem – vystřiženým kolečkem dno a pruhem stěny.
  3. Sušenkovou hmotu rozdělte na čtyři díly, každý vtlačte do jedné formičky. Dejte na půl hodiny do chladničky.
  4. Smetanový sýr, moučkový cukr, vanilkový extrakt a smetanu dejte do mísy a elektrickým šlehacem šlehejte osm až deset minut do hladké lehké pěny. Odložte.
  5. Maliny vsypte do mísy, přidejte víno a cukr a opatrně promíchejte, aby se maliny nepomačkaly. Dejte na deset minut do chladničky.
  6. Sušenkové ,mističky‘ vyklopte, opatrně naplňte smetanovým základem a ozdobte marinovanými malinami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vanilkové cheesecaky s marinovanými malinami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat