Prostreno.cz

Polévka z rajčat a paprik

Výborná zeleninová polévka z paprik a rajčat s tymiánem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 231 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 ks žluté a červené papriky
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 plechovka krájených rajčat s bazalkou - á 400 g
  • 1.2 l zeleninového vývaru - může být z kostky
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky drceného barevného pepře
  • 1/4 lžičky hrubé soli

Postup přípravy

  1. Papriky nakrájejte na čtvrtky, rozložte je na plech s pečícím papírem a grilujte v troubě pod grilem přibližně 10 minut.
  2. Pak papriku zabalte do potravinářské folie a nechte 20 minut ležet.
  3. Papriky rozbalte, odstraňte z paprik slupky a papriky nakrájejte.
  4. V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte rajčata, zalijte vývarem, dochuťte solí, pepřem, cukrem, přidejte snítku tymiánu a vařte přibližně 15 minut.
  5. Nakonec přidejte nakrájené papriky. Podávejte ozdobené tymiánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z rajčat a paprik

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat