Prostreno.cz

Chřestový chlebíček

Netradiční recept na chlebíček.

Ohodnotit
(18 hlasů)
sun
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 849 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky12g

Ingredience na

  • 100 ml olivového oleje - + navíc
  • 300 g zeleného chřestu - nakrájeného na 3 cm kousky
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce tymiánových lístků
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 ks vajec - lehce našlehaná
  • 100 ml mléka
  • 100 g nakládaných sušených rajčat - hrubě nasekaných
  • 1 hrst vypeckovaných černých oliv
  • 100 g strouhaného čedaru - nebo ementálu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm.
  3. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte.
  4. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiánovými lístky, přisypte sůl a pepř, promíchejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stra¬nou, stejně jako pár oliv.
  5. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta.
  6. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a posypte zbylým sýrem.
  7. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut.
  8. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřestový chlebíček

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat