Prostreno.cz

Pstruh na rozmarýnu

Pstruh dušený na másle s rozmarýnem a růžovým pepřem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks menších pstruhů
  • 1 lžíce nakládaného růžového pepře
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 200 ml bílého vína
  • 80 g másla
  • 3 špetky soli
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na plátky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Pstruhy osolte a orestujte na másle.
  2. Posypete růžovým pepřem, nasekaným rozmarýnem, podlijete polovinou vína a duste 15 - 20 minut (podle velikosti ryby) přičemž rybu obraťte po 10 minutách na druhou stranu.
  3. Během dušení podlijte ještě podle potřeby vínem.
  4. Pstruha podávejte s plátky citrónu a snítkou petrželky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,40g
  • Sacharidy:

    149,90g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    103,60g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Mušle s brusinkovo limetkovou šťávou

(10 hlasů)
35min
330 kJ

Tresčí karbanátky

(16 hlasů)
50min
828 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh na rozmarýnu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat