Prostreno.cz

Piškotová roláda s jahodami

Jednoduchá piškotová roláda s jahodami a šlehačkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 953 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy27g
tuky8g

Ingredience na

  • 130 g cukru krupice
  • 3 ks vajec
  • 90 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce vroucí vody
  • 100 g jahodové marmelády
  • 200 ml 40 % smetany ke šlehání
  • Na ozdobu
  • 100 g jahod
  • Na posypání
  • 3 lžíce cukr krupice

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Z bílků vyšlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec mouku prosetou s práškem do pečiva.
  3. Na plech dejte pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřete do tvaru obdélníku a pečte přibližně 13 – 15 minut.
  4. Čistou utěrku namočte, důkladně vyždímejte a posypte trochou cukru krupice.
  5. Upečený plát těsta překlopte na utěrku, opatrně sundejte pečicí papír, pomocí vlhké utěrky těsto zarolujte, nechte asi 10 minut vychladnout.
  6. Mezitím si vyšlehejte šlehačku.
  7. Vychladlou roládu potřete jahodovou marmeládou, šlehačkou a na šlehačku položte několik tenkých plátků jahod.
  8. Roládu srolujte, zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut do lednice.
  9. Podávejte s jahodami a kopečkem šlehačky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Piškotová roláda s jahodami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat