Prostreno.cz

Vepřová panenka s houbami

Vepřová panenka s houbovou omáčkou je jednoduchý a chutný recept.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 620 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g vepřové panenky
  • 300 g žampiónů
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml smetany
  • 3 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na 2 cm plátky, očištěné houby rovněž nakrájejte na plátky.
  2. V pánvi s máslem houby 10 minut poduste, pak dejte houby na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte olej a plátky masa opečte doměkka, maso osolte a vyndejte na talíř.
  4. Na pánev dejte zpět houby a zalijte je vývarem a smetanou, přidejte jíšku, tymián a vařte 10 minut.
  5. Vložte zpět maso, prohřejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat