Prostreno.cz

Králíčí stehna na cibuli

Králík má v české kuchyni dlouhou tradici, pečení v alobalu uchová šťavnatost masa.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 645 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks králičích stehen
  • 4 ks cibule
  • 5 lžic řepkového oleje
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Připravte si 4 větší kusy alobalu, alobal potřete olejem, na něj položte stehno a zalijte lžící oleje, osolte, opepřete a posypte nasekaným rozmarýnem.
  3. Cibule jemně nakrájejte a na každé králičí stehno dejte jednu nakrájenou cibuli.
  4. Balíčky důkladně uzavřte, vložte do pekáčku a do trouby.
  5. Pečte 50 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,00g
  • Sacharidy:

    73,20g
    • Cukry:

      4,00g
  • Tuky:

    119,05g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
604 kJ

Marinovaný králík

(14 hlasů)
1h a 35min
698 kJ

Králík na šalotce

(9 hlasů)
1h a 50min
690 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králíčí stehna na cibuli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat