Prostreno.cz

Králík na šalotce

Králík dušený v bílém víně se šalotkou a bazalkou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, omyjte, osušte a osolte.
  2. Porce králíka obalte v hladké mouce a opečte ze všech stran na 4 lžících oleje - v hrnci, nebo kastrolu.
  3. Králíka vyndejte na talíř, olej slijte a vyhoďte.
  4. Do stejného hrnce dejte nový olej, přidejte máslo, nakrájenou šalotku, nasekaný česnek a podélně rozkrojenou chilli papričku bez semínek. Míchejte přibližně 3 minuty.
  5. K šalotce přidejte porce králíka, bobkový list. kuličky pepře, zalijte vínem, vývarem a duste 45 minut.
  6. K masu přidejte oloupaná, pokrájená rajčata, bazalku a duste, až je maso zcela měkké.
  7. Podávejte se snítkou petrželky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na šalotce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat