Domácí kompot
Výborný, doma připravený kompot.
-
20min
15min příprava
5min vaření
-
918 kJ / 219 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy37g
tuky6g
Ingredience na
- 4 ks
velkých tvrdých jablek
- 1 ks
hrušky
- 1 ks
citrónu
- šťáva i kůra
- 1 lžíce
krupicového cukru
- 1 lžíce
vanilkového cukru
- 4 ks
hřebíčku
- 1 ks
svitku skořice
- 2 lžíce
čerstvého nebo mraženého rybízu
Postup přípravy
- Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce.
- Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citrónové kůry.
- Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se.
- Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit.
- Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.