20min
15min příprava
5min vaření
163 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky9g sacharidy0g bílkoviny
Výborný, doma připravený kompot.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 ks
velkých tvrdých jablek
1 ks
hrušky
1 ks
citrónu
- šťáva i kůra
1 lžíce
krupicového cukru
1 lžíce
vanilkového cukru
4 ks
hřebíčku
1 ks
svitku skořice
2 lžíce
čerstvého nebo mraženého rybízu
Postup přípravy
Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce.
Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citrónové kůry.
Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se.
Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit.
Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.