Prostreno.cz

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Opečený losos s chřestem a brusinkami.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 676 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 600 g lososového filé
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 ks pomeranče - nastrouhaná kůra
  • 100 ml rybího vývaru
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice - může být kremžská
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 30 g sušených brusinek
  • 220 g zeleného chřestu
  • Na ozdobu
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy

  1. Lososový filet opláchněte, nakrájejte na 4 stejné porce a ochuťte solí a pepřem.
  2. Rozpalte lžíci oleje v teflonové pánvi, přidejte rozmarýn a pomerančovou kůru a krátce osmahněte lososa po obou stranách.
  3. Opečená filé dejte na menší plech s pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 80 stupňů (60 v horkovzdušné troubě), aby zůstalo teplé.
  4. Rybí vývar nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.
  5. Očistěte a pokrájejte jarní cibulku a povařte ji ve vývaru doměkka. Přelijte vývar skrze síto do mísy, smíchejte hořčici, ocet a zbylý olej, přimíchejte brusinky.
  6. Opláchněte chřest a okrájejte tlusté konce. Povařte 4 – 5 minut v horké vodě. Naaranžujte chřest spolu s filé a ještě teplým hořčičným nálevem v misce na talíř.
  7. Podávejte posypané řeřichou.
  8. Podávejte s bagetou jako předkrm. Jako hlavní chod můžete podávat s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat