Prostreno.cz

Štika v pivním těstíčku

Zdravá ryba na váš talíř alespoň 1 x týdně.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 838 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g filetů ze štiky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžičky koření na ryby
  • 1 hrnek piva
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • 1 špetka soli
  • 10 lžic rostlinného oleje
  • 4 lžíce hladké mouky na obalení

Postup přípravy

  1. Omyté, osušené porce ryby pokapejte citronovou šťávou. Nechte 10 minut stát.
  2. Pak porce ryby obalte v hladké mouce smíchané s kořením. Do mísy dejte pivo, vejce, mouku (mouky tolik, aby vzniklo husté těstíčko, záleží na kvalitě mouky), špetku soli a dobře promíchejte.
  3. Porce ryby namáčejte v těstíčku a zvolna opečte na oleji dozlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štika v pivním těstíčku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat