Štika v pivním těstíčku
Zdravá ryba na váš talíř alespoň 1 x týdně.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
838 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy14g
tuky10g
Ingredience na
- 700 g
filetů ze štiky
- 3 lžíce
citronové šťávy
- 3 lžičky
koření na ryby
- 1 hrnek
piva
- 1 hrnek
hladké mouky
- 2 ks
vajec
- 1 špetka
soli
- 10 lžic
rostlinného oleje
- 4 lžíce
hladké mouky na obalení
Postup přípravy
- Omyté, osušené porce ryby pokapejte citronovou šťávou. Nechte 10 minut stát.
- Pak porce ryby obalte v hladké mouce smíchané s kořením. Do mísy dejte pivo, vejce, mouku (mouky tolik, aby vzniklo husté těstíčko, záleží na kvalitě mouky), špetku soli a dobře promíchejte.
- Porce ryby namáčejte v těstíčku a zvolna opečte na oleji dozlatova.