Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

Kotletky pečené v troubě s krustou ze strouhanky a petrželky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • 6 ks jehněčích kotletek
  • 80 ml citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Kotlety po obou stranách pokapejte citrónovou šťávou, posypte mořskou solí a pepřem.
  2. Smíchejte petržel, hořčici, prolisovaný česnek, strouhanku a kotlety z obou stran potřete, strouhanku lehce vtlačte do masa.
  3. Kotlety uložte na plech s pečícím papírem.
  4. Předehřejte troubu na 220 °C.
  5. Kotlety pečte 5 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,30g
  • Sacharidy:

    129,20g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    34,58g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Skopový guláš se zeleninou

(15 hlasů)
2h a 20min
316 kJ

Jehněčí v bylinkách

(11 hlasů)
45min
1043 kJ

Jehněčí kotletky z grilu

(11 hlasů)
50min
808 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat