Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

Kotletky pečené v troubě s krustou ze strouhanky a petrželky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 661 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 6 ks jehněčích kotletek
  • 80 ml citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce strouhanky

Postup přípravy

  1. Kotlety po obou stranách pokapejte citrónovou šťávou, posypte mořskou solí a pepřem.
  2. Smíchejte petržel, hořčici, prolisovaný česnek, strouhanku a kotlety z obou stran potřete, strouhanku lehce vtlačte do masa.
  3. Kotlety uložte na plech s pečícím papírem.
  4. Předehřejte troubu na 220 °C.
  5. Kotlety pečte 5 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat