Prostreno.cz

Grilovaná hruška se skořicovým sabayonem a brusinkami

Dezert z americké kuchyně.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 3h a 5min

    2h a 40min příprava

    25min vaření

  • 959 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy29g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks žloutků - na sabayon
  • 100 ml dezertního vína - na sabayon
  • 1 ks skořice - na sabayon
  • 100 g cukru - na sabayon
  • 150 g sušených cranberries - na brusinkovou směs
  • 200 ml brusinkového džusu - na brusinkovou směs
  • 50 g cukru - na brusinkovou směs

Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte, rozpulte a vykrojte jadřince.
  2. Rozpůlené hrušky pokapejte medem, posypte moučkovým cukrem a potřete máslem.
  3. Zabalte je do alobalu, položte na gril a na středním ohni grilujte do měkka.
  4. Žloutky smíchejte s cukrem, vínem a skořicí.
  5. Na mírném ohni za stálého míchání směs vyšlehejte do husté pěny.
  6. Sušené brusinky namočte na 2 hodiny do brusinkového džusu.
  7. Přeceďte, do džusu přidejte cukr a svařte ho na požadovanou hustotu, přidejte brusinky a směs nechte vychladit.
  8. Hrušku vybalte z alobalu a podávejte s brusinkovou směsí a napěněným sabayonem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,30g
  • Sacharidy:

    534,90g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    108,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 229 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(16 hlasů)

Srdíčkový koláč

(28 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilovaná hruška se skořicovým sabayonem a brusinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat