Prostreno.cz

Zelná polévka

Polévka z kysaného zelí s uzeným masem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 384 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 500 g uzeného masa
  • 1.5 l vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného pepře
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso dejte do hrnce, přilijte studenou vodu, přidejte oloupaný česnek a maso uvařte doměkka.
  2. Uvařené maso sceďte přes jemné sítko a nechte vychladnout. Vývar dejte stranou.
  3. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte červenou papriku a krátce orestujte, přidejte hladkou mouku, důkladně promíchejte a připravte jíšku, kterou postupně zalijte vývarem z uzeného masa.
  4. Přidejte vymačkané, pokrájené zelí (vodu si vymačkejte do misky), uzené maso nakrájené na kostky, lák ze zelí a vařte přibližně 15 - 20 minut.
  5. Nakonec polévku dochuťte pepřem.
  6. K zelňačce podávejte čerstvý chléb.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat