Prostreno.cz

Grilované jehněčí kotlety

Kotlety marinované v hruškovém džusu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 40min

    1h a 20min příprava

    20min vaření

  • 910 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks větších jehněčích kotlet
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na marinádu
  • 100 ml hruškového džusu
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 30 g hnědého cukru
  • 50 ml koňaku

Postup přípravy

  1. Kotlety jemně naklepejte osolte a opepřete.
  2. Do misky nalijte hruškový džus, přidejte cukr, sójovou omáčku a nadrobno nakrájenou jarní cibulku, vše důkladně promíchejte, než se cukr rozpustí, pak vmíchejte koňak.
  3. Do marinády vložte maso a nechte marinovat minimálně 1 hodinu.
  4. Maso grilujte na rozehřátém grilu z každé strany 6 - 8 minut, po sundání z grilu nechte ještě 5 minut uležet.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,20g
  • Sacharidy:

    123,50g
    • Cukry:

      100,60g
  • Tuky:

    20,40g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 217 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí maso se zelím

(9 hlasů)
1h a 30min
549 kJ

Jehněčí kýta se zeleninou

(9 hlasů)
2h a 35min
657 kJ

Jehněčí závitky

(9 hlasů)
1h a 30min
711 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat