Prostreno.cz

Polévka s jáhly a žampióny

Polévka z žampiónů portobello.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 3/4 šálku jáhel - propláchnuté
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů portobello
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 1.2 l slabého kuřecího vývaru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 120 ml zakysané smetany nebo crème fraiche
  • 6 lžic Sherry

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte odkapané jáhly, jemně nasekaný česnek a promíchejte.
  2. Přidejte očištěné, na silnější plátky nakrájené houby a míchejte 5 minut.
  3. Zalijte vývarem a na mírném ohni vařte 25 - 30 minut, jáhly by se neměly rozvařit.
  4. Těsně před podáváním přidejte zakysanou smetanu a dochuťte muškátovým oříškem.
  5. Do horké polévky na talíři přidejte lžíci sherry.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka s jáhly a žampióny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat