Prostreno.cz

Polévka s jáhly a žampióny

Polévka z žampiónů portobello.

11.09.2014 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

319 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte odkapané jáhly, jemně nasekaný česnek a promíchejte.
  2. Přidejte očištěné, na silnější plátky nakrájené houby a míchejte 5 minut.
  3. Zalijte vývarem a na mírném ohni vařte 25 - 30 minut, jáhly by se neměly rozvařit.
  4. Těsně před podáváním přidejte zakysanou smetanu a dochuťte muškátovým oříškem.
  5. Do horké polévky na talíři přidejte lžíci sherry.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,70 g
  • Sacharidy:

    270,28 g
    • Cukry:

      26,06 g
  • Tuky:

    62,42 g
  • Vláknina:

    21,42 g

Aktivita pro spálení:

259 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se ztracenými vejci

(19 hlasů)
25min
332 kJ

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Kuřecí vývar

27 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0 g

muškátový oříšek

525 kcal / 100g
B5 g
S28 g
T36 g

Portobello

32,4 kcal / 100g
B2,75 g
S4,66 g
T0,31 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s jáhly a žampióny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba