Jahodová mechová roláda
Recept na roládu, která bude chutnat nejen dětem. U nás je dost oblíbená. Výhoda tohoto receptu je, že můžete zvolit jakékoliv vámi oblíbené ovoce (jahody, borůvky, ananas....)
-
45min
30min příprava
15min vaření
-
1285 kJ / 307 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy58g
tuky6g
Ingredience na
- Na krém
- 1 kostka
Hery
- 1 balení
tvarohu ve vaničce (250g)
- tvaroh může být i nízkotučný
-
cukr
- cukr podle chuti, záleží jak máte rádi sladký krém -můžete přimíchat vanilkový cukr pro lepší chuť
- Na ozdobu
- 500 g
jahod
- jahůdkami budete plnit roládu a nakonec zdobit
- Na těsto
- 6 ks
vajec
- 15 dkg
polohrubé mouky
- 18 dkg
cukru
Postup přípravy
- Začněte s přípravou krému, aby se stihl vychladit v lednici. Také si dopředu nakrájejte jahody na plátky.
- Heru ušlehejte s cukrem v hladký krém.
- Potom po lžících přidávejte tvaroh, pozor aby se krém nesrazil!
Během přípravy ochutnejte, jestli je krém dostatečně sladký.
Dejte do lednice.
- Příprava těsta:
Do mísy dejte celá vejce, mouku a cukr.
- Šlehejte tak dlouho, dokud těsto "nenabude na objemu" . Chce to jen trochu trpělivosti, výsledek stojí za to.
- Ušlehané těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto hlídejte, peče se opravdu chvilku. Záleží na tom, jakou máte troubu. Jestli je těsto dobře upečené, zkouste špejlí, pokud se na špejli těsto nelepí je hotové.
- Roládu ihned smotejte (i s pečícím papírem) a nechte vychladnout. Pak roládu rozmotejte a potřete krémem, střídavě rozložte jahody. Srolujte a pomalu sundejte pečící papír. Povrch rolády potřete krémem a obložte jahodami nakrájenými na plátky.
- Jestli se stane, že roláda při rozmotávání praskne nic se neděje, vše zamaskuje krém, ve výsledku nikdo nic nepozná. Přeji dobrou chuť
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: