Prostreno.cz

Dezert z mrkve a jablek

Mrkev i jablka jsou dostupné po celý rok - připravte si chutný dezert, děti si určitě pochutnají.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 kg mrkve
  • 4 ks jablek
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 snítka máty

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na kostky, dejte do rendlíku, přidejte máslo, pár lžic vody a přikryté nechte dusit.
  2. Asi v polovině dušení přidejte oloupaná, nakrájená jablka, cukr a citronovou šťávu. Poduste.
  3. Mrkev by neměla být příliš měkká nebo rozvařená. Nechte vychladnout, dejte do pohárku, přizdobte lístečkem máty a podávejte.

TIP:

Víc vitamínu A - karotenu se uvolňuje ze zpracované mrkve než při jezení v syrovém stavu. Při strouhání to je 36%, při rychlé tepelné úpravě až 60%, při jezení celé syrové mrkve jen 5%. Do čerstvé mrkvové šťávy vmíchejte i lžičku panenského olivového oleje, díky němu se karoten v těle lépe využije.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert z mrkve a jablek

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat