Prostreno.cz

Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

Lehký dezert bez pečení, kde hlavní surovinou jsou jablka, takže ho lze připravit bez ohledu na roční období a vždy bude chutnat skvěle.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 13min

    10min příprava

    3min vaření

  • 595 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks jablek
  • 1 lžíce másla
  • 1 kelímek krému mascarpone
  • 1/2 balení mandlí - strouhané a opražené plátky - ideální je koupit hotové
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • lístky čerstvé máty
  • 4 ks jahod - čerstvých na ozdobu
  • med - nebo karamel na ozdobu
  • cukr moučka - na ozdobu

Postup přípravy

  1. Jablko nastrouhejte na hrubo a zlehka, krátce osmahněte na másle s vanilkovým cukrem. Jablko vám ale nesmí ztmavnout nebo se rozvařit, jen by mělo hezky zežloutnout. Vedle si ručním mixérem, nebo jen vidličkou vyšlehejte mascarpone - zlehka, jen aby měl hladkou konzistenci.
  2. Na talíře dejte doprostřed jednu porci orestovaných jablek a na ně navrch vyšlehaný krém mascarpone. Zakápněte medem nebo karamel a ozdobte plátky jahody a lístky čerstvé máty. Vzniklou hromádku obsypejte mandlemi a lehce zapudrujte celý talíř cukrem moučka.

TIP:

Do krém mascarpone můžete přidat i kapku vašeho oblíbeného alkoholu, ale pouze v případě, že dezert nebudou jíst děti.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaná jablka s vanilkou a smetanovým krémem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat