Prostreno.cz

Růžičková kapusta s pomerančovou omáčkou

Horká pomerančová omáčka je skvělá nejen s růžičkovou kapustou, zkuste to i s brokolicí, cuketou, fazolkami, nebo chřestem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 235 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 20 ks růžičkové kapusty
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 lžička zázvoru - strouhaného
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - jemně nasekané
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu povařte 5 - 10 minut v jemně osolené vodě, uvařenou kapustu sceďte.
  2. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte ostatní suroviny a vařte, dokud nezačne směs houstnout.
  3. Kapustu rozdělte na talíře, nebo do misek, přelijte omáčkou a podávejte, samostatně, nebo jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,50g
  • Sacharidy:

    246,10g
    • Cukry:

      109,60g
  • Tuky:

    84,72g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 56 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení



Podobné recepty

Růžičková kapusta s pistáciemi

(8 hlasů)
25min
587 kJ

Pečená jablka s cibulí

(11 hlasů)
55min
277 kJ

Dýňová rýže

(9 hlasů)
55min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat