Prostreno.cz

Sušená rajčata

Skvělá ingredience nejen do receptů italské kuchyně.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 12h a 20min

    20min příprava

    12h a 0min vaření

  • 1020 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky24g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Rajčata překrojte napůl a vydlabejte z nich semínka.
  2. Troubu předehřejte na 100 °C, plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj rajčata, řezem nahoru.
  3. Rajčata posypte solí, mletým pepřem, majoránkou a bazalkou.
  4. Plech dejte do trouby a dvířka nechte pootevřená (zajistěte je třeba krabičkou zápalek). Nechte sušit po dobu asi 12 hodin – dejte pozor, aby trouba nebyla moc horká a rajčata se nevařila.
  5. Usušená rajčata nechte vychladnout, vložte je do sklenice, přidejte bobkový list, pár kuliček pepře, stroužek česneku nakrájený na plátky a zalijte olivovým olejem. Uchovávejte v lednici.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sušená rajčata

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat