Prostreno.cz

Koláč s tmavým hroznovým vínem

Vypadá jako obyčejný koláč, ale jeho výjimečnost se ukrývá v nastrouhané pomerančové kůře, která mu dává nezaměnitelnou příchuť.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks vajec
  • 250 g krystalového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 180 g rozpuštěného másla
  • 110 ml olivového oleje
  • 150 ml mléka
  • 400 g hladké mouky
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 2 ks pomerančů - nastrouhaná čerstvá kůra
  • 400-500 g tmavých hroznů - nejlépe bez jadérek

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Kulatou formu vymažte máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení).
  3. Máslo dejte rozpustit a nechte vychladnout.
  4. Vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte v mixéru na hustý krém, přidejte rozpuštěné máslo, olej a mléko a vše dobře promíchejte.
  5. Pak přisypte prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
  6. Do směsi přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, hrozny a vše dobře promíchejte.
  7. Nalijte do formy a pečte přibližně 45 - 55 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s tmavým hroznovým vínem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat