Prostreno.cz

Ryba pod citrónovou peřinkou

Jemná chuť sladkovodní ryby výborně vynikne ve spojení s citróny.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 226 kJ / 54 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 4 porce filet ze pstruha - nebo jiná ryba
  • 2 ks citrónů
  • 1 ks menší okurky
  • 400 ml rybího vývaru
  • 10 snítek petržele
  • 1 hrst polníčku
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Citrony nakrájejte na tenké plátky, oloupanou okurku nakrájejte pomocí škrabky rovněž na tenké plátky.
  2. Rybí filé vložte do vývaru a nepřikryté duste na mírném ohni 15 minut.
  3. Rybu vyndejte z vývaru na talíř a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na rybu úhledně uložte plátky citrónu, ozdobte plátky okurky a polníčkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba pod citrónovou peřinkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat