1h a 50min
20min příprava
1h a 30min vaření
928 kJ
energetická hodnota na 100g
123 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky11g sacharidy8g bílkoviny
Voňavá pečeně nejen na sváteční stůl.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
vepřové pečeně
120 g
sádla
2 hrsti
sušených švestek
- asi 12 kousků
2 lžíce
sušeného koriandru
1 lžíce
majoránky
2 lžičky
barevného pepře
1 lžíce
soli
1 ks
alobalu
Postup přípravy
Omyté maso položte na odpovídající kus alobalu, potřete kouskem sádla, ze všech stran osolte a posypte kořením. Zabalte a dejte na noc do lednice.
Další den: Švestky zalijte teplou vodou a nechte stát 20 minut stát. Maso rozbalte, přidejte zbytek sádla, posypte barevným pepřem, přidejte nakrájené švestky, zabalte a dejte na plech do trouby na 1,5 h. Pečte při teplotě 200°C.
15 minut před dopečením maso rozbalte a dopečte.
TIP:
Ve středověku byl koriandr považován za afrodiziakum. Jedno až dvě rozdrcená zrna zlepší chuť kávy.