Prostreno.cz

Vepřová pečeně s koriandrem

Voňavá pečeně nejen na sváteční stůl.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1253 kJ / 299 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy12g
tuky20g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté maso položte na odpovídající kus alobalu, potřete kouskem sádla, ze všech stran osolte a posypte kořením. Zabalte a dejte na noc do lednice.
  2. Další den: Švestky zalijte teplou vodou a nechte stát 20 minut stát. Maso rozbalte, přidejte zbytek sádla, posypte barevným pepřem, přidejte nakrájené švestky, zabalte a dejte na plech do trouby na 1,5 h. Pečte při teplotě 200°C.
  3. 15 minut před dopečením maso rozbalte a dopečte.

TIP:

Ve středověku byl koriandr považován za afrodiziakum. Jedno až dvě rozdrcená zrna zlepší chuť kávy.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,30g
  • Sacharidy:

    189,00g
    • Cukry:

      48,20g
  • Tuky:

    141,80g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 299 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1119 kJ

Zapečené vepřové plátky

(15 hlasů)
1h a 20min
615 kJ

Vepřová pečeně s hruškou

(9 hlasů)
1h a 15min
788 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat