Prostreno.cz

Hovězí sekaná s klobásou

Fazole v rajčatové omáčce v kombinaci s mletým hovězím masem a šunkovou klobásou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 803 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks cibule - jemně nasekané
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 450 g šunkové klobásy
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 420 g konzervovaných fazolí v rajčatové omáčce
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 hrst čerstvé petrželky - jemně nasekané
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Vymažte formu o velikosti přibližně 25 cm x 15 cm. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Na oleji lehce orestujte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, nechte vychladnout.
  3. Do mísy dejte mleté hovězí maso, jemně nakrájenou klobásu, strouhanku, scezené fazole, worcestrovou omáčku, tymián, cibuli s česnekem, rajský protlak, petrželku, podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  4. Vytvarujte bochník, který dejte do vymazané formy.
  5. Přikryté pečte 45 minut, pak odkryté dalších 5 - 10 minut.
  6. Podávejte s bramborovou kaší a sezónní zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí sekaná s klobásou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat