Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vepřové kotletky s fenyklem

lentilka
11hlasů
Hodnotit

2h a 5min

1h a 20min příprava

45min vaření

686 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:14g tuky4g sacharidy7g bílkoviny

Vepřové maso marinované s fenyklem, pomerančovou šťávou a rozmarýnem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks čerstvého fenyklu
  • 1 lžíce semen fenyklu
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks pomeranče - strouhaná kůra a šťáva
  • 1 ks pomeranče - oloupaného
  • 100 ml kvalitního řepkového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 700 g vepřových kotlet bez kosti

Postup přípravy

  • Prošlehejte v misce semena fenyklu, nasekaný rozmarýn, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a olej, osolte a opepřete podle chuti.
  • Vepřové, nakrájené na silnější plátky uložte do zapékací misky, kolem rozložte očištěný, na plátky nakrájený fenykl, plátky pomeranče, přelijte připraveným olejem, zakryjte a nechte marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, jednou maso otočte.
  • Maso pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 - 45 minut, nebo až je maso měkké.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

14 hlasů
50min 871 kJ 135 Kč
Kotlety pečené v alobalu

Kotlety pečené v alobalu

11 hlasů
1h a 15min 414 kJ 150 Kč
Vepřová panenka s houbami

Vepřová panenka s houbami

16 hlasů
60min 603 kJ 185 Kč
Vepřové  maso dušené se zeleninou

Vepřové maso dušené se zeleninou

12 hlasů
50min 544 kJ 170 Kč
Vepřové na šalvěji

Vepřové na šalvěji

13 hlasů
35min 904 kJ 120 Kč
Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

17 hlasů
1h a 50min 849 kJ 270 Kč

Články nejen o vaření