Prostreno.cz

Růžičková kapusta s medem

Lahodná příloha, která se může podávat i jako samostatné jídlo.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 50 g plátků mandlí
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové kůry - jemně nastrouhané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Mandle orestujte nasucho v pánvi, orestovane mandle dejte stranou.
  2. V jemně osolené vodě povařte 10 minut na poloviny překrojenou růžičkovou kapustu. Uvařenou opláchněte pod studenou tekoucí vodou.
  3. Na rozehřátém másle s olejem osmahněte nakrájený česnek, přidejte med, citronovou kůru, citronovou šťávu a míchejte 1 minutu.
  4. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte růžičkovou kapustu a 5 minut duste.
  5. Dochuťte pepřem, posypte mandlemi a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,20g
  • Sacharidy:

    238,90g
    • Cukry:

      96,00g
  • Tuky:

    238,28g
  • Vláknina:

    39,80g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Marinované olivy

(16 hlasů)
15min
857 kJ

Šťouchané brambory s pomerančovým džusem

(14 hlasů)
40min
505 kJ

Česnekovo-rozmarýnové brambory

(16 hlasů)
60min
943 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta s medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat