Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vařený chřest s olejovou zálivkou

Mikeš
14hlasů
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

287 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky7g sacharidy1g bílkoviny

Křehké stonky chřestu, přelité horkou zálivkou, je sama o sobě dokonalá delikatesa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g zeleného chřestu
  • 60 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks šalotky
  • 3 snítky citronového tymiánu
  • 1 lžíce medu
  • 1 ks citrónu - kůra a šťáva
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • Na posypání
  • 1 ks červené papriky

Postup přípravy

  • V rendlíku prošlehejte metličkou olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šalotku, nasekaný citronový tymián, med a citronovou kůru.
  • Za stálého šlehání přidejte balzamikový ocet, hořčici a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a hned odstavte ze zdroje tepla.
  • Očištěný chřest vložte do vysokého hrnce, pokud možno na stojato, do vroucí lehce osolené vody. Vařte 3 - 5 minut.
  • Chřest vyndejte, dejte na talíř, přelijte omáčkou a hned podávejte, posypané na kostičky pokrájenou paprikou.
TIP:

Chřest vařte vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost. Před vařením je dobré stonky chřestu svázat.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pikantní krevety

Pikantní krevety

20 hlasů
50min 733 kJ 95 Kč
Plněná cibule

Plněná cibule

16 hlasů
55min 570 kJ 65 Kč
Camembert s petrželkou

Camembert s petrželkou

15 hlasů
30min 798 kJ 80 Kč
Salát s mangem

Salát s mangem

15 hlasů
30min 178 kJ 85 Kč
Marinované žampiony

Marinované žampiony

15 hlasů
12h a 10min 526 kJ 85 Kč
Plněná rajčata

Plněná rajčata

16 hlasů
1h a 15min 508 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření