Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Vařený chřest s olejovou zálivkou

Mikeš
14hlasů
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

318 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky8g sacharidy2g bílkoviny

Křehké stonky chřestu, přelité horkou zálivkou, je sama o sobě dokonalá delikatesa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g zeleného chřestu
  • 60 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks šalotky
  • 3 snítky citronového tymiánu
  • 1 lžíce medu
  • 1 ks citrónu - kůra a šťáva
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • Na posypání
  • 1 ks červené papriky

Postup přípravy

  • V rendlíku prošlehejte metličkou olej, prolisovaný česnek, nakrájenou šalotku, nasekaný citronový tymián, med a citronovou kůru.
  • Za stálého šlehání přidejte balzamikový ocet, hořčici a citronovou šťávu, dochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a hned odstavte ze zdroje tepla.
  • Očištěný chřest vložte do vysokého hrnce, pokud možno na stojato, do vroucí lehce osolené vody. Vařte 3 - 5 minut.
  • Chřest vyndejte, dejte na talíř, přelijte omáčkou a hned podávejte, posypané na kostičky pokrájenou paprikou.
TIP:

Chřest vařte vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost. Před vařením je dobré stonky chřestu svázat.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Pikantní krevety

Pikantní krevety

20 hlasů
50min 931 kJ 95 Kč
Plněná cibule

Plněná cibule

16 hlasů
55min 570 kJ 65 Kč
Camembert s petrželkou

Camembert s petrželkou

15 hlasů
30min 814 kJ 80 Kč
Salát s mangem

Salát s mangem

15 hlasů
30min 252 kJ 85 Kč
Marinované žampiony

Marinované žampiony

15 hlasů
12h a 10min 535 kJ 85 Kč
Plněná rajčata

Plněná rajčata

16 hlasů
1h a 15min 519 kJ 65 Kč

Články nejen o vaření