Prostreno.cz

Hruška s gorgonzolou

Vyzkoušejte je… hrušky jsou skvělé, když se jejich chuť zvýrazní nějakým pikantním sýrem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 548 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks zralých hrušek
  • 2 ks badyánu
  • 200 ml bílého vína
  • 8 ks čerstvých fíků
  • 3 ks cibule čerstvého fenyklu
  • 4 plátky sýra Gorgonzola

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu víno s badyánem, vařte10 minut, pak přidejte oloupané fíky a vařte 5 minut.
  2. Odstraňte badyán a fíky rozmixujte v mixéru. V případě potřeby přidejte trochu vína.
  3. Hrušky nakrájejte podélně na plátky, očištěný fenykl nakrájejte na velmi tenké plátky.
  4. Na talíře rozdělte hrušky, přidejte fenykl, plátek sýra a připravenou fíkovou omáčku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,78g
  • Sacharidy:

    118,50g
    • Cukry:

      29,69g
  • Tuky:

    37,51g
  • Vláknina:

    6,10g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Camembert s petrželkou

(15 hlasů)
30min
1073 kJ

Salát s mangem

(15 hlasů)
30min
158 kJ

Marinované žampiony

(16 hlasů)
12h a 10min
557 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruška s gorgonzolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat