Prostreno.cz

Rybízový likér

Rybízové listí a kuličky jalovce, dodají likéru zajímavý chuťový vjem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    40min příprava

    0min vaření

  • 832 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy34g
tuky0g

Ingredience na

  • 800 g čerstvého červeného rybízu
  • 1 kg pískového cukru
  • 4-6 kuliček jalovce
  • 4 ks rybízových listů
  • 800-1000 ml ginu

Postup přípravy

  1. Propláchnuté kuličky rybízu rozmačkejte a promíchejte s cukrem.
  2. Rybíz dejte do vhodné sklenice a zalijte ginem.
  3. Přidejte kuličky jalovce (jalovec můžete nahrubo rozdrtit v hmoždíři) a listy rybízu.
  4. Sklenici uzavřete a dobře protřepejte.
  5. Na tmavém, chladném místě nechte likér 3 měsíce zrát. V prvních týdnech alespoň každý druhý den protřepejte.
  6. Hotový likér přefiltrujte přes plátýnko.

TIP:

Množství ginu dejte podle toho, jak silný chcete mít likér.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybízový likér

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat