Prostreno.cz

Bramborové gnocchi s pestem

Italská klasika připravená v české kuchyni.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 700 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy20g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg moučných brambor
  • 3 ks rozšlehaných vajec
  • 300 g hladké mouky
  • 4 lžíce bazalkového pesta
  • 150 g kvalitního tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte doměkka.Dávejte pozor, aby se brambory nepřevařily!Ještě teplé brambory oloupejte.
  2. Pak brambory rozšťouchejte a rozmixujte v robotu.
  3. V hromádce prolisovaných brambor vytvořte důlek a vlijte do něj vejce, poprašte trochou mouky a začněte zpracovávat; občas přidejte mouku, ale šetřete jí -pracujte pečlivě, ale rychle – výsledek by měl připomínat křehké těsto na koláč, nikoli gumovitou hmotu. Měli by jste získat měkké, tvárné těsto, které nelepí, a přesto dobře drží pohromadě.
  4. Vyválejte těsto ,nejprve ho rozdělte na tři části. Každou z nich vyválejte na mírně pomoučené ploše na dlouhý, úzký váleček tloušťky palce,váleček těsta teď rozkrájejte na kousky velké jako palec a vytvarujte gnocchi, na nok obtiskněte obrácenou vidličku.
  5. Noky vkládejte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte přibližně 2 - 5 minut, záleží, jak velké noky připravíte.
  6. Gnocchi vyndejte děrovanou lžíci a dejte je do mísy.
  7. Promíchejte je s pestem, rozdělte na talíře, posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a hned podávejte.

TIP:

Mouky můžete potřebovat i méně – přesné množství závisí na druhu brambor.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové gnocchi s pestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat