Prostreno.cz

Bramborové gnocchi s pestem

Italská klasika připravená v české kuchyni.

Ohodnotit
(14 hlasů)
15.07.2015 lanvin
45min

25min příprava

20min vaření

302 kJ / 72 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte doměkka.Dávejte pozor, aby se brambory nepřevařily!Ještě teplé brambory oloupejte.
  2. Pak brambory rozšťouchejte a rozmixujte v robotu.
  3. V hromádce prolisovaných brambor vytvořte důlek a vlijte do něj vejce, poprašte trochou mouky a začněte zpracovávat; občas přidejte mouku, ale šetřete jí -pracujte pečlivě, ale rychle – výsledek by měl připomínat křehké těsto na koláč, nikoli gumovitou hmotu. Měli by jste získat měkké, tvárné těsto, které nelepí, a přesto dobře drží pohromadě.
  4. Vyválejte těsto ,nejprve ho rozdělte na tři části. Každou z nich vyválejte na mírně pomoučené ploše na dlouhý, úzký váleček tloušťky palce,váleček těsta teď rozkrájejte na kousky velké jako palec a vytvarujte gnocchi, na nok obtiskněte obrácenou vidličku.
  5. Noky vkládejte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte přibližně 2 - 5 minut, záleží, jak velké noky připravíte.
  6. Gnocchi vyndejte děrovanou lžíci a dejte je do mísy.
  7. Promíchejte je s pestem, rozdělte na talíře, posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a hned podávejte.

TIP:

Mouky můžete potřebovat i méně – přesné množství závisí na druhu brambor.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,00 g
  • Sacharidy:

    97,96 g
    • Cukry:

      1,73 g
  • Tuky:

    88,36 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

72 kcal
9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení





Podobné recepty

Gnocchi s hroznovým vínem

(9 hlasů)
50min
372 kJ

Gnocchi s jablky

(12 hlasů)
30min
466 kJ

Gnocchi s rajčaty

(11 hlasů)
45min
458 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborové gnocchi s pestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba