Prostreno.cz

Domácí kečup

Pokud máte na zahradě úrodu rajčat, připravte si skvělý domácí kečup.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 636 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy31g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou cibuli dejte do kastrolu, nebo hrnce s těžkým dnem a vařte na mírném ohni 15 minut Pak přidejte cukr a sůl.
  2. Hřebíček, nové koření a pepř zabalte do gázy a převažte provázkem, přidejte do hrnce.
  3. Vařte zvolna, až se rajčata rozvaří, pak je propasírujte přes síto.
  4. K rajčatům vmíchejte ocet a kajenský pepř.
  5. Horkou omáčku nalijte do sterilizovaných lahví a uzavřete víčky. Aby jste měli jistotu, že víčka „chytly“ sterilujte 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,93g
  • Sacharidy:

    307,61g
    • Cukry:

      118,20g
  • Tuky:

    24,10g
  • Vláknina:

    53,10g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Nakládané červené papriky

(9 hlasů)
30min
292 kJ

Džem z mochyně

(12 hlasů)
60min
406 kJ

Rajčatový chilli džem

(12 hlasů)
60min
543 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí kečup

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat