Prostreno.cz

Bílá čokoládová pěna s ovocem

Bílá čokoládová pěna s jablky je delikatesní dezert, který se rozplývá v ústech.

Ohodnotit
(18 hlasů)
sun
  • 50min

    45min příprava

    5min vaření

  • 1112 kJ / 265 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky23g

Ingredience na

  • 180 g kvalitní bílé čokolády
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 ks kyselejší jablek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička strouhané zázvoru
  • 1 lžíce nasekané máty
  • 1/2 ks bio citronu - kůra a šťáva
  • 100 g červeného rybízu
  • 3 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a nechte vychladnout - ne ztuhnout.
  2. Šlehačku vyšlehejte do tuha, lehce vmíchejte crème fraîche a promíchejte s čokoládou.
  3. Čokoládu rozdělte do 4 sklenic a dejte vychladit.
  4. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky, dejte do rendlíku s máslem, přidejte zázvor a jablka a poduste přibližně 2 - 3 minuty, odstavte z ohně, přidejte nasekanou mátu, citronovou šťávu i nastrouhanou kůru, med a promíchejte. Podušená jablka nechte vychladnout.
  5. Do každé sklenice dejte na čokoládu připravená jablka a ozdobte rybízem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,20g
  • Sacharidy:

    216,50g
    • Cukry:

      105,80g
  • Tuky:

    186,40g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 265 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Bábovka se skořicí a ořechy

(24 hlasů)
1h a 40min
1306 kJ

Dýňový chlebíček

(16 hlasů)
1h a 15min
1155 kJ

Rumový chlebíček

(21 hlasů)
1h a 5min
1470 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílá čokoládová pěna s ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat