Prostreno.cz

Rýžový desert

I z rýže můžete vykouzlit skvělý dezert.

28.08.2015 lentilka
45min

20min příprava

25min vaření

1419 kJ / 339 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu - dejte polovinu požadovaného množství vody a místo druhé poloviny vody přidejte 33% smetanu,přidejte cukr podle chuti a zrníčka vanilkového lusku, smetany přidejte tolik, aby uvařená rýže nebyla sypká.
  2. Do uvařené rýže vmíchejte máslo.
  3. Před podáváním vmíchejte do vychladlé rýže višně a dezert lehce posypte skořicí.

TIP:

K přípravě dezertu můžete použít jakékoli jiné ovoce, nebo sezonní čerstvé ovoce.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,68 g
  • Sacharidy:

    477,20 g
    • Cukry:

      262,14 g
  • Tuky:

    78,67 g
  • Vláknina:

    6,06 g

Aktivita pro spálení:

737 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

220

minut uklízení





Podobné recepty

Dýňový chlebíček

(16 hlasů)
1h a 15min
1014 kJ

Rumový chlebíček

(21 hlasů)
1h a 5min
1361 kJ

Dušená jablka

(17 hlasů)
35min
536 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Vanilkový lusk

288 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0 g

kandované višně (třešně)

320 kcal / 100g
B2,3 g
S80 g
T0,4 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový desert

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba