Prostreno.cz

Růžičková kapusta se šalvějí

Růžičková kapusta s medem a šalvějí.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 558 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 8 lístků šalvěje
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Růžičkovou kapustu vařte 8 minut v osolené vodě.
  2. Kapustu sceďte, přelijte studenou vodou a nechte dobře okapat.
  3. Růžičkovou kapustu překrojte, dejte do kastrolu s rozehřátým máslem, přidejte med, nasekanou šalvěj, podle chuti, opepřete (osolte) a kapustu orestujte. Podávejte jako přílohu k masu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,20g
  • Sacharidy:

    150,40g
    • Cukry:

      83,80g
  • Tuky:

    87,20g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 133 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Vodnice s barevnou paprikou

(24 hlasů)
30min
310 kJ

Gratinované brambory

(12 hlasů)
1h a 20min
569 kJ

Mrkev se zázvorem

(22 hlasů)
35min
325 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Růžičková kapusta se šalvějí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat