Růžičková kapusta se šalvějí
Růžičková kapusta s medem a šalvějí.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
562 kJ / 134 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky9g
Ingredience na
- 500 g
růžičkové kapusty
- 8 lístků
šalvěje
- 4 lžíce
másla
- 1 lžíce
medu
- 3 špetky
soli a pepře
Postup přípravy
- Růžičkovou kapustu vařte 8 minut v osolené vodě.
- Kapustu sceďte, přelijte studenou vodou a nechte dobře okapat.
- Růžičkovou kapustu překrojte, dejte do kastrolu s rozehřátým máslem, přidejte med, nasekanou šalvěj, podle chuti, opepřete (osolte) a kapustu orestujte. Podávejte jako přílohu k masu.