Prostreno.cz

Celerová polévka

Chutná polévka z řapíkatého celeru.

Ohodnotit
(27 hlasů)
31.03.2011 lanvin
25min

10min příprava

15min vaření

487 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, omytý celer nakrájejte. Dejte do hrnce na rozpuštěné máslo a krátce orestujte. Zasypte moukou, promíchejte a pomalu přidávejte vývar a pak smetanu. Přidejte špetku soli, ořechy a vařte 15 minut.
  2. Hotovou polévku na talíři posypte rozdrobenou nivou.

TIP:

Celer pochází z jižní Evropy. Římané kořen používali k okořenění pokrmů a z listů zhotovovali smuteční věnce. Od nepaměti je celer zařazován mezi nejpůsobivější afrodiziaka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,30 g
  • Sacharidy:

    127,70 g
    • Cukry:

      11,80 g
  • Tuky:

    190,05 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

116 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z řapíkatého celeru

(27 hlasů)
35min
548 kJ

Polévka z mražené zeleniny

(24 hlasů)
30min
136 kJ

Celerová polévka s hruškou

(14 hlasů)
40min
149 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

řapíkatý celer

42 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,2 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

vývar

38,1 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba