Prostreno.cz

Celerová polévka

Chutná polévka z řapíkatého celeru.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 509 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 3 ks stonků řapíkatého celeru
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 skleničky nahrubo nasekaných ořechů
  • 1 ks cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany 33%
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 150 g sýru niva

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, omytý celer nakrájejte. Dejte do hrnce na rozpuštěné máslo a krátce orestujte. Zasypte moukou, promíchejte a pomalu přidávejte vývar a pak smetanu. Přidejte špetku soli, ořechy a vařte 15 minut.
  2. Hotovou polévku na talíři posypte rozdrobenou nivou.

TIP:

Celer pochází z jižní Evropy. Římané kořen používali k okořenění pokrmů a z listů zhotovovali smuteční věnce. Od nepaměti je celer zařazován mezi nejpůsobivější afrodiziaka.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat