Prostreno.cz

Dýňová polévka s rajčaty

Dýňová krémová polévka, tentokrát s rajčaty.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 188 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks menší dýně Hokkaidó
  • 2 ks brambor
  • 3 ks rajčat
  • 1.5 l vody - nebo zeleninového vývaru
  • 2-3 lístku libečku
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 ks cibule
  • K podávání
  • 1 kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Oloupané brambory a dýni nakrájejte na kostky.
  2. Rajčata oloupejte a nakrájejte.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na oleji. K cibuli přidejte dýni, brambory, zalijte vodou nebo vývarem, přidejte lístky libečku a zeleninu uvařte doměkka.
  4. Ke konci vaření přidejte nakrájená rajčata a ještě 5 minut provařte.
  5. Tyčovým mixérem polévku rozmixujte na hladký krém a dochuťte solí a pepřem.
  6. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,85g
  • Sacharidy:

    76,31g
    • Cukry:

      8,53g
  • Tuky:

    141,64g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí vývar

(16 hlasů)
1h a 25min
197 kJ

Hrachová polévka

(13 hlasů)
1h a 35min
394 kJ

Polévka s pastinákem

(17 hlasů)
35min
266 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dýňová polévka s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat