Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 733 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 2 lžíce jablečného džemu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky koření 5 vůní
  • 120 ml vepřového vývaru
  • 2 ks jablek - neoloupaných
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. V misce promíchejte jablečný džem, citronovou šťávu a koření.
  3. Vepřovou panenku potřete polovinou jablečné směsi, maso dejte do pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte například alobalem, nebo pečícím papírem a pečte 15 minut, pak maso odkryjte a pečte dalších 15 minut.
  4. Jablka nakrájejte, potřete zbývající směsi džemu a v pánvi na másle jablka orestujte.
  5. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s jablky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,20g
  • Sacharidy:

    97,30g
    • Cukry:

      79,80g
  • Tuky:

    104,50g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso plněné pórkem

(22 hlasů)
1h a 25min
793 kJ

Pečená vepřová krkovice

(12 hlasů)
1h a 50min
879 kJ

Pečené kotlety s růžičkovou kapustou

(16 hlasů)
1h a 20min
512 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

maxiking
10.12.2016
kamila76
26.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat