Prostreno.cz

Velikonoční zeleninová nádivka

K Velikonocům patří nádivka! Tahle je zeleninová.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 15min

    25min příprava

    50min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na másle poduste očištěnou nastrouhanou mrkev, celer a květák spolu s nakrájeným pórkem. Nechte vychladnout.
  2. Do mísy dejte nakrájené rohlíky, zalijte mlékem, přidejte sůl, pepř, bylinky, kypřicí prášek, muškátový oříšek a žloutky. Promíchejte.
  3. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Dejte do pekáčku vymazaného máslem a pečte zvolna v troubě 50 minut. Porce posypte čerstvou řeřichou.

TIP:

Pokud máte možnost, použijte čerstvé bylinky - úažitku, kopřivy, rozmarýn aj. Můžete taky přidat nakrájenou šunku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,93g
  • Sacharidy:

    229,78g
    • Cukry:

      27,20g
  • Tuky:

    137,21g
  • Vláknina:

    54,10g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná vejce

(9 hlasů)
50min
505 kJ

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

(22 hlasů)
1h a 35min
761 kJ

Vaječné "houby"

(12 hlasů)
25min
528 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční zeleninová nádivka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat