Prostreno.cz

Medový tuřín se šalotkou

Skvělá příloha, kterou můžete podávat například ke grilovaným jehněčím kotletkám.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 376 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks velkého tuřínu
  • 12 ks šalotek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 50 ml medu
  • 80 ml silné kávy
  • 3 špetky soli - podle chuti

Postup přípravy

  1. Tuřín a šalotky oloupejte, tuřín nakrájejte na kostky, šalotky překrojte. Na oleji s máslem zeleninu orestujte.
  2. Přidejte med, kávu a sůl podle chuti. Duste přikryté přibližně 15 minut.

TIP:

Tuřín má dlouhou historii, pěstovaly ho už starověké národy ve Středomoří. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, ale i k masu. Obsahuje vitamin C a vápník.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,92g
  • Sacharidy:

    113,01g
    • Cukry:

      89,80g
  • Tuky:

    182,59g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Vodnice s barevnou paprikou

(24 hlasů)
30min
310 kJ

Pikantní žampióny

(19 hlasů)
25min
351 kJ

Gratinované brambory

(12 hlasů)
1h a 20min
569 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medový tuřín se šalotkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat