2h a 15min
1h a 25min příprava
50min vaření
536 kJ
energetická hodnota na 100g
120 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy12g bílkoviny
Marinované kuřecí maso v kombinaci s jablky chutná skvěle.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 kg
kuřecích paliček
4 ks
jablek
1 ks
červené cibule
1 stonek
řapíkatého celeru
Na marinádu
50 ml
sojové omáčky
2 lžíce
octa balsamico
1 lžíce
sezamových semínek
2 stroužky
prolisovaného česneku
1 lžička
plnotučné hořčice
1 lžíce
medu
100 ml
oleje
Postup přípravy
Ingredience na marinádu promíchejte, kuřecí paličky vložte do marinády, promíchejte a nechte hodinu marinovat.
Kuřecí paličky dejte do zapékací mísy (i s marinádou) posypte je nakrájenou cibulí a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50 minut, v polovině pečení přidejte k masu jablka.
Před podáváním posypte jemně nasekaným řapíkatým celerem.