Prostreno.cz

Karamelové ovoce

Dezert s likérem a karamelem.

Ohodnotit
(26 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 269 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy13g
tuky0g

Ingredience na

  • 6 ks pomerančů - oloupaných
  • 6 ks kiwi - oloupaných
  • 6 lžic oblíbeného ovocného likéru
  • 4 lžíce tekutého karamelu

Postup přípravy

  1. Oloupané a na plátky pokrájené ovoce uložte na servírovací mísu pokapejte dezert likérem a přelijte karamelem.
  2. Před podáváním nechte alespoň 30 minut v chladu.
  3. Jeden z receptů na karamel: 1 : 1 smetana ke šlehání + cukr Například : 250 g cukru krupice rozpusťte na karamel a postupně opatrně přidávejte za stálého míchání 250 g, ohřáté smetany ke šlehání - pozor při míchání se tvoří velké množství horké páry, ať se nespálíte. Karamel dejte do sklenice a uchovejte v lednici.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karamelové ovoce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat