Prostreno.cz

Pikantní česnek

Naložený česnek jako malá chuťovka k různým pokrmům.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 1368 kJ / 327 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky31g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Olej nalijte do rendlíku, přidejte med, vinný ocet, sůl a vše lehce zahřejte, jen aby se med spojil s olejem.
  2. Česnek rozdělte na stroužky, dejte je do rendlíku a zalijte vodou. Česnek povařte přibližně 3 - 4 minuty, pak česnek přelijte studenou vodou a stroužky oloupejte.
  3. Do sklenice ukládejte stroužky česneku, které prokládejte rozmarýnem a zasypte růžovým pepřem.
  4. Pokud chcete mít česnek hodně pikantní, přidejte kousek feferonky.
  5. Česnek zalijte připraveným olejem a uložte v chladu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní česnek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat