Prostreno.cz

Zapečený fenykl

Delikátní zeleninový chod, který může sloužit v kombinaci například se zeleninovým salátem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks fenyklu
  • 3 ks brambor
  • 4 lžíce strouhanky
  • 6 lžic nastrouhaného parmezánu
  • 250 ml smetany
  • 0,5 ks citronu
  • 3 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce povařte 10 minut v osolené vodě, uvařené oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Do většího hrnce dejte vařit dostatečné množství vody, až se začne vařit, vymačkejte do ní půlku citronu.
  3. Přidejte fenykl rozebraný na jednotlivé listy, nebo nakrájený na klínky a povařte dvě minuty, pak fenykl vyndejte, nechte okapat.
  4. Na dno vymazané zapékací mísy uložte polovinu brambor, brambory posypte strouhankou, na brambory rozprostřete fenykl, jemně osolte, přikryjte vrstvou brambor a přelijte smetanou.
  5. Zapékejte při 180 °C po dobu 25 - 30 minut.
  6. 5 minut před dopečením posypte nastrouhaným sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,02g
  • Sacharidy:

    112,80g
    • Cukry:

      10,17g
  • Tuky:

    165,76g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Marináda s fenyklem

(10 hlasů)
20min
1355 kJ

Polévka z pečeného fenyklu

(16 hlasů)
60min
359 kJ

Jednoduchý fenyklový salát s ředkvičkou

(13 hlasů)
20min
200 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat