Prostreno.cz

Dušená červená řepa

Dušená červená řepa jako skvělá příloha nejen k masu, ale třeba k americkým bramborám.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 231 kJ / 55 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,2 kg červené řepy
  • 1 ks velká červená cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce světlého balsamica
  • 500 ml vody
  • 0,5 kostky zeleninového vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 3 špetky soli
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce jahodového želé
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 hrst pažitky - jemně nasekané

Postup přípravy

  1. Oloupanou řepu nakrájejte na kousky.
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájejte. Ve velké pánvi na oleji nechte cibuli zesklovatět.
  3. K cibuli přidejte pokrájenou řepu, půl kostky zeleninového vývaru, balsamico, tymián a zalijte vodou. Duste 15 minut, nebo až je řepa měkká.
  4. K řepě vmíchejte jahodové želé, nasekané kapary, dochuťte podle potřeby solí, pepřem a majoránkou.
  5. Můžete zjemnit smetanou.
  6. Podávejte posypané pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dušená červená řepa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat