Prostreno.cz

Jehněčí guláš

Guláš z marinovaného jehněčího masa.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 2h a 10min

    30min příprava

    1h a 40min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 300 g jehněčího masa z kýty
  • 400 g jehněčího masa z plece
  • 80 ml oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce koření divočina
  • 120 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 120 g žampionů
  • 500 ml červeného vína
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a dejte do uzavíratelné, nízké misky, přidejte olej, koření, prolisovaný česnek a maso dobře promíchejte, nechte přes noc marinovat.
  2. Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka orestujte s nakrájenou slaninou, přidejte maso i s marinádou a zprudka vše orestujte.
  3. Zalijte vínem, vývarem a duste 1h 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
  4. 30 minut před koncem dušení přidejte k masu nakrájené houby a na kolečka nakrájenou mrkev.
  5. Maso podle chuti osolte, opepřete a zahustěte moukou rozmíchanou v malém množství vody, nebo použijte instantní jíšku.
  6. Hotové maso posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Jehněčí maso musí být při konzumaci vřelé, jedině tak si vychutnáte jeho lahodnou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    138,73g
  • Sacharidy:

    173,48g
    • Cukry:

      13,14g
  • Tuky:

    179,65g
  • Vláknina:

    13,82g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ

Jehněčí kýta v kokosovém mléce

(20 hlasů)
1h a 35min
808 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat