Prostreno.cz

Velikonoční pečivo

Pečivo, které se peče na velikonoce, ale můžete si ho pochopitelně upéct během celého roku.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 1h a 50min

    1h a 30min příprava

    20min vaření

  • 1375 kJ / 328 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy32g
tuky15g

Ingredience na

  • 250 ml mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g kvasnic
  • 100 g másla
  • 70 g cukru krystal
  • 2 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • Na potření
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Z části mléka, lžičky cukru a kvasnic zadělejte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít.
  2. Mezitím utřete v misce do pěny máslo s cukrem a žloutky.
  3. K žloutkovému krému přidejte prosetou mouku, sůl, ořechy, vzešlý kvásek, zbytek mléka a zadělejte těsto.
  4. Těsto nechte minimálně 30 minut kynout.
  5. Z vykynutého těsta tvořte válečky o průměru dva centimetry, které točte to spirál, nebo vytvořte cop, nebo malé bochánky.
  6. Pečivo potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě chvíli kynout na plechu.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
  8. Po upečení potírejte medem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční pečivo

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat