Prostreno.cz

Velikonoční pečivo

Pečivo, které se peče na velikonoce, ale můžete si ho pochopitelně upéct během celého roku.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 1h a 50min

    1h a 30min příprava

    20min vaření

  • 1400 kJ / 334 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy32g
tuky17g

Ingredience na

  • 250 ml mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 30 g kvasnic
  • 100 g másla
  • 70 g cukru krystal
  • 2 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • Na potření
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Z části mléka, lžičky cukru a kvasnic zadělejte kvásek, který nechte na teplém místě vzejít.
  2. Mezitím utřete v misce do pěny máslo s cukrem a žloutky.
  3. K žloutkovému krému přidejte prosetou mouku, sůl, ořechy, vzešlý kvásek, zbytek mléka a zadělejte těsto.
  4. Těsto nechte minimálně 30 minut kynout.
  5. Z vykynutého těsta tvořte válečky o průměru dva centimetry, které točte to spirál, nebo vytvořte cop, nebo malé bochánky.
  6. Pečivo potřete rozšlehaným vejcem a nechte ještě chvíli kynout na plechu.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
  8. Po upečení potírejte medem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,80g
  • Sacharidy:

    288,25g
    • Cukry:

      188,00g
  • Tuky:

    189,80g
  • Vláknina:

    8,21g

Aktivita pro spálení: 334 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

99

minut uklízení



Podobné recepty

Chlebíček s česnekem

(21 hlasů)
2h a 15min
885 kJ

Chlebíček s čedarem

(19 hlasů)
1h a 5min
1011 kJ

Velikonoční bochánek

(12 hlasů)
3h a 0min
1421 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční pečivo

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat