Prostreno.cz

Treska s kapary

Jemné maso tresky s mrkví a pikantními kapary.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - chlazená nebo mražená
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 60 ml řepkového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 2 lžíce čerstvého kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu kuřecí vývar a citronovou šťávu, vařte asi 5 minut.
  2. Vmíchejte máslo, kukuřičný škrob, kapary a povařte minimálně 5 minut, dejte stranou.
  3. Očištěnou mrkev nakrájejte a poduste s oloupanou, nakrájenou cibulí na 2 lžících oleje.
  4. Obě strany filé potřete zbývajícím olejem a opečte je v pánvi z jedné strany, filé otočte dochuťte solí a pepřem, přikryjte a duste přibližně 5 - 8 minut, podle velikosti porcí.
  5. Ryby podávejte s mrkví, omáčkou s kapary, ozdobené koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s kapary

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat