Prostreno.cz

Pražma s rozmarýnem

Výborná jemná ryba, kterou stačí chvíli marinovat v bylinkách, a pak dát na 25 minut do trouby.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 575 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g pražmy
  • 0,5 lžičky rozmarýnu
  • 5 snítek petrželky - nasekané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0,5 ks bio citronu - kůra nakrájená na nudličky
  • 3 špetky mořské soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rozmarýn, citronovou kůru a nasekanou petrželku smíchejte v misce s olivovým olejem.
  2. Rybu položte do malé zapékací misky a potřete bylinkovým olejem, misku přikryjte a nechte 15 minut v chladu.
  3. Pak rybu osolte, přidejte smetanu, citronovou šťávu, máslo a rybu pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat